Pompoentaart

Als ik iets fijn vind aan de herfst dan zijn het de pompoenen wel! Ik ben er gek op! Naast dat ik pompoen graag gebruik in hartige gerechten, vind ik het ook heerlijk in zoete baksels. Deze pompoentaart maak ik erg vaak in de herfst. Het is nou eenmaal een favoriet bij vrienden en familie... Mijn recept is gebaseerd op dat van een authentieke Amerikaanse Pumpkin Pie. Vandaar dat ik ook drie verschillende specerijen gebruik in plaats van speculaaskruiden. In Amerika gebruiken ze namelijk Pumpkin Spice. Dit is toch wel heel anders dan onze speculaaskruiden! Verder gebruik ik ook een blikje gecondenseerde melk. Hierdoor wordt de taart heerlijk zoet en romig. Deze melk verkopen ze gewoon in de supermarkt. Het ligt meestal bij de kokosmelk en zo. 

Echt, dit recept moet je gewoon proberen deze herfst! Het is de beste pompoentaart ever! 

 

Voor 10 personen

Ingrediënten:
Voor de bodem:
Basisrecept voor taartdeeg, klik hier voor het recept

Voor de vulling:
375g pompoenpuree, klik hier voor het recept
1 blikje gecondenseerde melk (à 397g)
2 eieren
1 eidooier
1 tl kaneel, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 tl nootmuskaat
1/2 tl zout

Extra:
250ml slagroom
1 à 2 el kristalsuiker

Benodigdheden:
Ronde taartvorm van 26cm
Mixer  
1 grote mengkom
Bakparels of bakbonen
Spatel  
Garde
Bakpapier


Bereidingswijze:
Begin met het maken van de pompoenpuree volgens het recept. Voor 375g pompoenpuree heb je een pompoen nodig van ongeveer 700g.

Begin hierna met het maken van het taartdeeg. Het deeg is genoeg voor 2 taartbodems. Maak of de helft van het recept, of maak alles en vries de rest in. Laat het deeg net zoals in het recept een uur rusten in de koelkast. Na een uur gaan we de taartbodem maken. Deze gaan we blind bakken. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Blind bakken doe je met een bakpapiertje en bakparels. In dit artikel laat ik je uitgebreid zien hoe het moet. 

Doe de pompoenpuree, de gecondenseerde melk, de eieren, de eidooier, de kruiden en het zout in een grote mengkom. Meng alles goed door met een garde.

Verlaag de temperatuur van de heteluchtoven naar 160 graden. Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de pompoentaart nu 60 minuten in de oven.

Laat de pompoentaart volledig afkoelen op een rooster. Zet hem hierna nog minimaal 3 uur in de koelkast. Een echte Amerikaanse pompoentaart wordt nu eenmaal koud geserveerd... ;-)

Klop de slagroom stijf met de mixer. Doe dit samen met 1 à 2 eetlepels kristalsuiker. Serveer de taart met een lekkere klodder slagroom erbovenop! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.