Basisrecept: Pompoenpuree

In Amerika is de pompoentaart zo bekend, dat ze er gewoon pompoenpuree in blikken verkopen. Bij ons in Nederland is dit helaas nog niet het geval. Voor pompoenpuree moeten wij toch echt even zelf aan de slag! Nu heb ik gelukkig een heel makkelijke manier om pompoenpuree te maken. Je hoeft je pompoen niet eens te snijden of te schillen! Dat scheelt al heel wat werk natuurlijk. Door de pompoen te roosteren in de oven wordt de smaak ook nog eens veel intenser. Heerlijk!   

 

Voor de puree van 1 pompoen

Ingrediënten:
1 pompoen, naar keuze

Benodigdheden:
Bakplaat
Keukenmachine of staafmixer
Lepel
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Verwijder de harde boven- en onderkant van de pompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Haal hierna met een lepel alle zaden en draden uit de binnenkanten van de pompoen.

Leg de pompoenstukken met de snijkant naar beneden op de bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven. Als je gemakkelijk met een mes in de pompoenstukken kunt prikken, zijn ze klaar.

Verwijder nu de schil van de pompoenstukken. Dit gaat heel gemakkelijk door het roosteren. Je kunt de schil er zo met je handen afhalen.

Pureer de pompoenstukken glad in de keukenmachine of met een staafmixer. Nu heb je de lekkerste pompoenpuree gemaakt!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.