Basisrecept: Taartdeeg

Ik ben dol op basisrecepten! Je kunt er eindeloos mee variëren en ik vind het gewoon handig om ze altijd bij de hand te hebben. Als ik een standaard taartbodem nodig heb, gebruik ik altijd dit recept. Het is een erg vergeeflijk deeg en de smaak en textuur zijn naar mijn idee helemaal perfect!    

 

Voor 2 taartbodems of 1 bodem met een raster

Ingrediënten:
400g bloem
200g koude roomboter
50g witte basterdsuiker 
1 ei
1 zakje vanillesuiker (à 8g)
1 snufje zout

Benodigdheden:
1 grote mengkom
Plasticfolie


Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom. Snijd de boter even in blokjes. Kneed alles met je handen ongeveer 5 minuten, tot er een mooie deegbal is ontstaan.

Wikkel de deegbal hierna in met plasticfolie en druk hem een beetje plat. Leg het deeg nu minimaal 1 uur in de koelkast. Hierna kun je het deeg gebruiken voor in je favoriete taartrecepten! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke pompoentaart?

Het deeg is genoeg voor 2 taartbodems, of voor een bodem en een bovenkant, zoals een raster. Dit deeg is ook heel goed in te vriezen! Zo heb je altijd wat deeg klaarliggen, voor het geval dat.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.