Tzatziki

Zelfgemaakte tzatziki is het lekkerste wat er is! Net zoals bij deze knoflooksaus kan een supermarktversie er echt niet tegenop. Ik maak de mijne altijd met een goede volle Griekse yoghurt en met wat olijfolie. De textuur wordt hierdoor heerlijk romig en samen met de rest van de ingrediënten smaakt deze tzatziki precies zoals die van de Griek. Echt een aanrader voor bij deze vegetarische gyros!

 

Voor 1 schaaltje  

Ingrediënten:
300g volle Griekse yoghurt
1 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1/2 komkommer   
3 takjes verse dille
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Meng de yoghurt met de olijfolie, het citroensap en een geperst teentje knoflook in een schaaltje.

Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer op een schone theedoek. Vouw de punten van de theedoek vervolgens naar elkaar toe en knijp dan al het vocht uit de komkommerrasp.

Voeg de komkommerrasp toe aan de yoghurt, samen met wat fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout en meng nog een laatste keer goed door.

De tzatziki is heerlijk bij deze gyros, maar ook zeker bij een falafel. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.