Knoflooksaus

Dit is het allereerste recept dat ik ooit maakte. Ik denk dat ik een jaar of 7 was. We aten shoarma (ja, ik was nou eenmaal een echte carnivoor...) en ik wilde mijn moeder graag helpen met koken. Messen werden me nog niet toevertrouwd en dus mocht ik de knoflooksaus maken. Sinds die keer heb ik altijd de knoflooksaus gemaakt. Ik ben deze saus zo gewend dat ik kant-en-klare knoflooksaus niet te eten vind. Ik vind het veel te zoet en je proeft amper knoflook. Bij deze dus dit makkelijke receptje voor knoflooksaus. Probeer hem maar eens! Wedden dat je nooit meer anders wil? 

 

Voor 1 schaaltje

Ingrediënten:
200ml yoghurtmayonaise
2 tenen knoflook
2 à 3 el gedroogde bieslook, naar smaak
1 scheutje water
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Doe de yoghurtmayonaise in een kom, en pers de teentjes knoflook uit boven de kom. Voeg de bieslook en een scheutje water toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Op de foto serveer ik de knoflooksaus bij een pita falafel!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.