Pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus blijft toch veel lekkerder dan de kant-en-klare versie. Je kunt er zo veel of zo weinig smaakmakers aan toevoegen als je zelf wilt. Dit is de versie die ik het lekkerst vind. Hij is niet te zoet en de kokos voegt zo veel smaak toe! Binnen 10 minuten staat hij op tafel. Dit is natuurlijk 9 minuten langer dan de magnetronsaus van Wijko... Maar ze zijn het alle 9 waard! Serveer de pindasaus bij een lekkere Bami Goreng of bij een Gado Gado.   

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
50g ongezouten pinda's
2 el kokosrasp
3 el pindakaas
1/2 ui
1 teen knoflook
1 klein stukje verse gember
1/2 tl sambal oelek
1 el ketjap manis
1 tl sojasaus
1 tl biologische rietsuiker
100 à 150ml water
Kokosolie of zonnebloemolie


Bereidingswijze:
Zet een steelpannetje op het vuur zonder olie of boter. Stamp de pinda's tot kleine stukjes met een vijzel en voeg deze toe aan het pannetje. Voeg ook de geraspte kokos toe. Rooster dit even 2 minuten op hoog vuur. Kijk uit dat ze niet verbranden! Haal de pinda's en de kokosrasp hierna uit het pannetje en leg ze apart.

Verhit nu in hetzelfde steelpannetje een klein beetje neutrale olie. Snipper de ui en bak deze even glazig. Pers de knoflook uit boven het steelpannetje. Hak de gember fijn en voeg deze ook toe samen met 1/2 theelepel sambal oelek. Bak even 2 minuten. 

Voeg nu ook de pindakaas, de ketjap, de sojasaus, de suiker en het water toe en roer tot er een mooie gladde saus ontstaat. De hoeveelheid water die je toevoegt hangt af van de gewenste dikte van de saus. Ik voeg zelf altijd 150ml toe. Zorg ervoor dat je de saus niet kookt want dan kan hij gaan schiften. Verwarm hem dus gewoon goed. 

Roer de stukjes pinda en de geraspte kokos door de saus. Warm alles nog even door. Nu is je pindasaus klaar om te serveren!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.