Gado Gado
Gado Gado is een heel handig gerecht om in je receptenboek te hebben staan. Het is makkelijk om te maken, lekker voor doordeweeks, maar ook super voor als je een verjaardag viert of als er vrienden komen. Je kunt het makkelijk voor een grote groep mensen maken. Mijn vriend is echt dol op Gado Gado. Vooral met deze zelfgemaakte pindasaus is het een van zijn favoriete gerechten!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
150g zilvervliesrijst
100g sperziebonen
100g witte kool
2 wortels
2 handjes taugé
1/2 komkommer
2 eieren, gekookt
2 bosuitjes
2 handjes gebakken uitjes
Pindasaus, klik hier voor het recept
Bereidingswijze:
Kook de eieren in een steelpannetje. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de wortels in lange dikke reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de kool ook in reepjes. Zet een pan met water op en kook de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de kool toe. Giet de groenten af en spoel ze gelijk om met koud water om het kookproces te stoppen.
Bereid de pindasaus zoals aangegeven in het recept. Snijd de komkommer in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Nu kun je de borden opmaken. Leg de rijst, komkommer, taugé, groenten en een gekookt ei op de borden. Zorg ervoor dat de pindasaus lekker heet is en serveer deze eroverheen. Eindig met de bosuitjes en de gebakken uitjes.
Reactie plaatsen
Reacties