Salade met rabarber en geitenkaas

Eindelijk is er weer rabarber verkrijgbaar! Ik kan deze prachtige roze stengels echt niet laten liggen. Ik maak er taarten mee, jam, maar ook deze heerlijke salade. De combinatie van de zoetzure rabarber met de venkel en de radijsjes is echt geweldig. Je moet hem proberen! Ik serveer de salade gewoon in een AVG. Zo is hij altijd lekker! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
3 stengels rabarber (ongeveer 350g)
1 à 2 el honing
50g pecannoten
75g veldsla
1 kleine venkelknol (ongeveer 150g)
6 radijsjes 
125g zachte geitenkaas

Voor de dressing:
2 el balsamico azijn
1 el extra vierge olijfolie
Vocht van de geroosterde rabarber
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de rabarber in boogjes en leg deze in een ovenschaal samen met de honing en 1 eetlepel water. Meng even door en bak de rabarber nu ongeveer 8 minuten.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze hierna in wat kleinere stukjes met een groot mes.

Snijd de venkel en de radijsjes in heel dunne plakjes. Doe de veldsla, de noten, de venkelplakjes en de radijsjes in een grote saladeschaal en meng alles door.

Giet het honingvocht dat is vrijgekomen van de rabarber in een kommetje. Doe hierbij de azijn, de olijfolie en wat peper en zout en meng goed door met een vork.

Verdeel de salade nu over vier borden. Verdeel de rabarber hier overheen en verbrokkel ook de geitenkaas over de salade. Giet als laatste wat dressing over de salade, vlak voor het serveren. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.