Nasi Goreng

Na een Bami Goreng en zelfs een Quinoa Goreng kon dit gerecht natuurlijk niet ontbreken op de website... Nasi Goreng is een van de bekendste Aziatische gerechten in Nederland. Veel mensen maken hun Nasi met kipstukjes. Ik gebruik voor deze vega variant omeletreepjes! Super simpel en heel lekker! Je kunt natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken, maar dit is mijn favoriete combinatie.  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g basmati rijst 
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rood pepertje
1 prei
2 paprika's
1 grote wortel

3 handen tuinerwtjes
2 el ketjap
2 el sojasaus
2 tl kurkuma, 1 tl komijn
4 eieren
1 scheutje melk 
Kokosolie
Peper/Zout
Gebakken uitjes
Pindasaus, klik hier voor het recept


Bereidingswijze:
Kook eerst de rijst gaar in water met wat zout.

Kluts de eieren met een scheutje melk en wat peper en zout. Bak er een omelet van in een grote koekenpan.

Zet ondertussen een grote wok of hapjespan met wat kokosolie op het vuur. Snipper de ui, en snijd de knoflook en gember fijn. Gebruik net zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Voeg alles toe aan de pan en bak tot de ui glazig ziet.

Snijd de paprika's en de wortel in stukjes en de prei in ringen. Voeg deze ook toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en bak ze ongeveer 7 minuten mee. Voeg daarna de kurkuma en de komijn toe en laat de specerijen meebakken, totdat de geuren goed vrij zijn gekomen. 

Giet de rijst af en voeg deze toe, samen met de tuinerwtjes, de ketjap en de sojasaus. Rol de omelet op en snijd deze in reepjes. Voeg de omeletreepjes ook toe aan de pan. Roer alles goed door.

Serveer de Nasi Goreng lekker met pindasaus en wat gebakken uitjes. Ook heel lekker met wat kroepoek! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.