Metten's Wraps
Zoals jullie hier al eens hebben kunnen lezen, was het voor mij in eerste instantie best een shock dat mijn vriend vegetarisch was. Ik had volgens mij überhaupt nog nooit een vegetarisch gerecht geprobeerd en ik stroomde over van vooroordelen. Gelukkig stelde mijn vriend al snel voor om eens een keer 'vega' voor me te koken. Aanschouw hier het allereerste vegetarische gerecht dat hij voor me maakte. Ik weet nog zo goed hoe verbaasd ik was over het feit dat ik het zo intens lekker vond! Het leuke is dat we dit recept nu nog steeds maandelijks maken. Mijn vriend heeft het recept helemaal zelf bedacht en ik heb er nooit iets aan veranderd. Bij deze dus het heilige recept voor de wraps van Metten!
Voor 3 personen
Ingrediënten:
6 volkoren wraps
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
400g pastasaus met basilicum, kant-en-klaar (biologisch) of zelfgemaakt
1 tl Italiaanse kruiden
2 bollen mozzarella
2 el kruidenroomkaas
150g geraspte kaas
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de groenten in stukjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie.
Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de ui en pers de tenen knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak 3 minuten mee. Doe hierna de groenten bij het gehakt en bak alles nu ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.
Doe 1 theelepel Italiaanse kruiden bij de groenten, samen met de pastasaus en de kruidenroomkaas. Roer alles goed door en laat nog even 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Pak nu de volkoren wraps erbij. Snijd de bollen mozzarella in kleine blokjes. Doe een schep saus op een wrap, samen met wat blokjes mozzarella. Rol de wrap op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps.
Strooi de geraspte kaas over de wraps en bak ze nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Reactie plaatsen
Reacties