Blond kookt Rond

Tabouleh met falafel

Net zoals falafel is deze tabouleh een Libanees gerecht. Tabouleh is een salade die bestaat uit couscous of bulgur en verder heel veel verse kruiden. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat de kruiden de slablaadjes vervangen in deze salade. Juist daarom vind ik hem zo lekker. Tabouleh zit echt vol smaak! Door de tomaatjes, komkommer en citroen wordt alles toch een fris geheel. Je kunt tabouleh als bijgerecht serveren, maar ik serveer hem hier als hoofdgerecht. Door de falafel, hummus en yoghurtsaus is hij lekker vullend. Deze salade is ook echt perfect om mee te nemen naar een picknick. Hij blijft heel lang lekker. Ook als je hem in een bakje meeneemt! 

Lees meer »

Twee kleurensoep met bladerdeegsterren

Ben je op zoek naar een ideaal voorgerecht voor bij het kerstdiner? Deze soep is echt perfect! Hij ziet er super feestelijk uit en is natuurlijk helemaal vegetarisch. Dan hoef je ook niet moeilijk te doen met meerdere gerechtjes. Daarbij is de soep snel klaar en smaakt hij heerlijk. Wil je echt indruk maken deze Kerst? Je weet waar je het recept kunt vinden!

Lees meer »

Italiaanse stamppot

In de winter vind ik een stamppot dus echt heerlijk. Wist je dat dit ook prima vega kan? Echt super lekker om eens te proberen! Zonder spek en rookworst is je maaltijd natuurlijk ook meteen een stuk lichter en gezonder. Hier geef ik mijn stamppot een Italiaanse twist door zongedroogde tomaatjes en basilicum toe te voegen. Dit is absoluut een van mijn favoriete stamppotjes! 

Lees meer »

Pasta met zelfgemaakte pastasaus

Deze pasta laat heel goed zien waarom ik zo'n fan ben van de Italiaanse keuken. Slechts een paar ingrediënten, maar zo ontzettend veel smaak! Gebruik de mooiste tomaten die je maar kan vinden en je hebt echt een geweldige maaltijd. Serveer de pasta met een lekkere salade en reken maar dat er gesmuld gaat worden! 

Lees meer »

Foe Yong Hai

Ik ben echt gek op Foe Yong Hai van de chinees. Naar mijn idee is dit een van de lekkerste vegetarische dingen die je er kunt bestellen. Heerlijk met zoetzure saus! Wist je al dat een Foe Yong Hai super makkelijk is om te maken? Het is eigenlijk gewoon een simpele groente omelet. Wij eten het vaak doordeweeks, want het staat zo op tafel. Ook een heel makkelijk gerecht om de groenten op te maken die je nog hebt rondslingeren. Alles kan erin! Serveer hem met deze zoetzure saus. Echt een heel lekker gerechtje!

Lees meer »

Zuurkoolstamppot uit de oven

Toen Vivera een bericht op Facebook plaatste over een winactie met een stamppot gerecht, werd ik meteen enthousiast! Ik ben sowieso een grote fan van hun producten. Ze smaken niet alleen lekker, maar de voedingswaarden zijn ook vaak beter dan bij andere vegetarische merken. Ik ging vandaag aan de slag met de 'vegetarische spekcjes'. Ik maakte een zuurkool ovenschotel met appel en geitenkaas.  Dit moet je echt eens proberen! 

Lees meer »

Kapsalon

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar je kunt mij dus echt heel blij maken met een Kapsalon van de snackbar! Ik vind de combinatie van shoarma met patatjes en knoflooksaus echt geniaal. Aangezien een Kapsalon een van de ongezondste gerechten is die ik ken, besloot ik mijn eigen versie te maken. Deze versie is helemaal vega en minstens net zo lekker! Alle smaken van een Kapsalon komen terug, alleen dan is deze versie een stuk minder vet. Het is ook nog eens een super makkelijk en snel gerecht. Deze ga ik zeker vaker maken! 

Lees meer »

Chili van zoete aardappel

Ik vind een chili altijd heerlijk comfort food. Deze chili sin carne is dan ook een van mijn favorieten. Laatst had ik hier super veel zin, maar er lagen ook nog wat zoete aardappels die eigenlijk wel op moesten. Toen ontstond dit idee. Ik had op Youtube namelijk al een keer een chili met zoete aardappel gezien. Dit gerecht is absoluut het proberen waard! Het zoetje van de aardappel in combinatie met de Mexicaanse kruiden is echt te lekker. Deze chili blijf je maken!  

Lees meer »

Pasta met verse tomatensaus

Dit pastagerecht is heel makkelijk te maken en heeft lekker veel smaak! Als de trostomaatjes in de aanbieding zijn koop ik er altijd lekker veel. In deze pasta zijn ze de ster van het gerecht. Als je de tomaatjes lang laat stoven met een deksel op de pan, ontstaat er echt een heerlijke saus. Zeker het proberen waard! Serveer de pasta met een lekkere salade of met een stokbroodje. Deze Caprese gaat bijvoorbeeld heel goed samen met de verse tomatensaus. 

Lees meer »

Gebakken krieltjes met rabarbersalade

Eindelijk weer eens een nieuwe AVG op de website! Dit keer een combinatie van krieltjes, een vegetarische schnitzel en deze heerlijke rabarbersalade. In de lente en in de zomer eet ik graag een lekkere salade bij mijn AVG. Dit scheelt weer wat pannenwerk en is vaak lekker licht en fris. De krieltjes bracht ik enkel op smaak met wat fleur de sel. Deze AVG is zeker een aanrader! Grijp je kans nu de rabarber nog verkrijgbaar is!

Lees meer »

Mexicaanse Salsa

Deze salsasaus is natuurlijk onmisbaar als je lekker Mexicaans gaat tafelen. Ik serveer hem het liefst bij nacho's samen met wat guacamole. Maar ook in deze fajita's is salsasaus een must! Je kunt salsasaus natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Ik doe dit toch echt liever niet... De salsasauzen uit de supermarkt zitten vaak vol met toegevoegde suikers en daarbij is de smaak een slap aftreksel van deze zelfgemaakte versie. Het enige wat je nodig hebt is een blik tomatenblokjes, een ui, knoflook en wat kruiden. Binnen 3 minuten heb je hem op tafel staan! En dan kan het smullen beginnen... 

Lees meer »

Roti à la Amber

Roti is zo'n gerecht waar ik spontaan trek in kan krijgen. Na een avondje stappen, maar vooral ook als ik op zaterdag over de markt loop. Hier staat vaak een kraampje met allerlei Surinaamse gerechten. Wat ik dus echt heel leuk vind, is dat ze ook een vegetarische roti kunnen maken! Geen probleem, zegt de meneer dan. Natuurlijk moest ik deze verrukkelijke roti namaken... In mijn versie gebruik ik de vegetarische kipstukjes van Vivera. Samen met de iets kruimige aardappelen en kerriepoeder ontstaat er gewoon pure magie in mijn pan. Ik gebruik overigens gewoon sperziebonen in plaats van kousenband. Ik bedoel, echt traditioneel is hij toch al niet meer... Wel super lekker, dat kan ik je verzekeren!  

Lees meer »

Pasta met rode pesto

Deze pasta laat zien dat je met een paar pure ingrediënten, een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. Dit vind ik echt geweldig aan de Italiaanse keuken! Bij deze pasta is het wel van belang dat je je pesto zelf maakt. Het gerecht heeft op deze manier zo veel smaak dat je eigenlijk niets anders meer nodig hebt. Serveer de pasta met een lekkere salade, zoals deze Caprese.   

Lees meer »

Caprese

Een salade Caprese, wie kent het niet? Het is een echte Italiaanse klassieker. De salade zelf is natuurlijk super simpel. Ik serveer hem het liefst bij een lekkere pasta. De truc van deze salade is de kwaliteit van de ingrediënten. Kies voor een lekkere buffelmozzarella en gebruik een goede olijfolie. Dit proef je echt! Je kunt eventueel ook wat pesto toevoegen. Ik houd hem het liefst klassiek met wat oregano. Super lekker!   

Lees meer »

Courgettesoep

Bij deze wil ik mijn favoriete recept voor courgettesoep met jullie delen. Ik at deze soep voor het eerst bij mijn schoonmoeder en werd er spontaan verliefd op! Hij is zo lekker fris en romig. En dat zonder room! Echt een top recept dus. 

Lees meer »

Quiche Lorraine

Afgelopen maand was ik met mijn vriend op vakantie in Frankrijk (juli 2016). Toen we in Montpellier een kleine boulangerie binnen liepen, zag ik daar een groot stuk quiche lorraine liggen. Hoe kan het ook anders? Het is een van de meest klassieke gerechten uit de Franse keuken. Helaas is deze quiche verre van vega en moest mijn vriend hem laten liggen. Als troost beloofde ik hem dat ik thuis een vegetarische versie zou gaan maken. En dat is heel goed gelukt! La vraie quiche lorraine bestaat slechts uit deeg, spekjes, eieren en wat zuivel. Maar ach... Aangezien deze vegetarische variant toch verre van authentiek is, voeg ik lekker veel kaas toe. Als je geen zin hebt om zelf quichedeeg te maken, kun je ook altijd wat plakjes bladerdeeg gebruiken. Tout est possible!

Lees meer »

Zoetzure Saus

Zoetzure saus is natuurlijk heerlijk bij een Foe Yong Hai, maar de originele variant bevat helaas wel heel veel suiker... Dit vond ik super jammer, omdat Foe Yong Hai juist zo'n makkelijk recept is voor doordeweeks. Om deze reden heb ik geprobeerd om de saus wat gezonder te maken. Ik gebruik in mijn recept tomatenpuree in plaats van ketchup. Dit scheelt al heel wat! Alsnog is deze saus echt heerlijk zoet en ik zou er niks meer aan veranderen. Probeer hem maar eens! Wedden dat je het ook bij deze gezondere versie houdt?

Lees meer »

Tzatziki

Zelfgemaakte tzatziki is het lekkerste wat er is! Net zoals bij deze knoflooksaus kan een supermarktversie er echt niet tegenop. Ik maak de mijne altijd met een goede volle Griekse yoghurt en met wat olijfolie. De textuur wordt hierdoor heerlijk romig en samen met de rest van de ingrediënten smaakt deze tzatziki precies zoals die van de Griek. Echt een aanrader voor bij deze vegetarische gyros!

Lees meer »