Kapsalon

Gepubliceerd op 17 augustus 2019 om 17:40

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar je kunt mij dus echt heel blij maken met een Kapsalon van de snackbar! Ik vind de combinatie van shoarma met patatjes en knoflooksaus echt geniaal. Aangezien een Kapsalon een van de ongezondste gerechten is die ik ken, besloot ik mijn eigen versie te maken. Deze versie is helemaal vega en minstens net zo lekker! Alle smaken van een Kapsalon komen terug, alleen dan is deze versie een stuk minder vet. Het is ook nog eens een super makkelijk en snel gerecht. Deze ga ik zeker vaker maken! 

*Update: Hier at ik nog vlees. Sinds november 2018 ben ik hiermee gestopt.

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
400g voorgekookte minikrieltjes 
1 doosje vegetarische shoarma 
100g geraspte kaas 
75g ijsbergsla 
150g cherrytomaatjes 
1/2 komkommer 
Knoflooksaus, klik hier voor het recept 
Olijfolie 
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie en laat deze goed warm worden. Bak de aardappeltjes 15 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en bak hierna de vegetarische shoarma in dezelfde hapjespan. Doe dit in een klein beetje olijfolie. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden.

Doe de shoarma bij de aardappeltjes in de ovenschaal en meng even door elkaar. Strooi de geraspte kaas over de shoarma en de aardappeltjes en bak de Kapsalon ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Snijd ondertussen de tomaatjes en de komkommer in stukjes. Bereid de knoflooksaus volgens het recept. Serveer de Kapsalon met de sla, de tomaatjes, de komkommer en de knoflooksaus!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.