Truffelkruidnoten
Van alle soorten kruidnoten die er tegenwoordig te koop zijn, vind ik deze het allerlekkerst. Als ik niet uitkijk, eet ik zo de hele zak op! Wist je dat ze ook heel makkelijk zelf te maken zijn? Je hebt alleen een basisrecept voor kruidnoten nodig, een reep witte chocolade en wat cacaopoeder. Echt te lekker!
Voor 1 grote pot
Ingrediënten:
1 hoeveelheid kruidnoten, klik hier voor het recept
200g witte chocolade
3 el cacaopoeder
Benodigdheden:
1 au bain-marie pan
1 groot bord
2 vorken
Zeef
Bakpapier
Bereidingswijze:
Leg alvast een bakpapiertje op het grote bord. Bak de kruidnoten zoals aangegeven in het recept. Laat ze volledig afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Wentel de kruidnoten met de twee vorken door de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf lopen en leg de kruidnoten nu op het bord met het bakpapier.
Zeef de cacaopoeder over de kruidnoten en leg ze nu minimaal 2 uur in de koelkast. Zo kan de chocolade weer mooi hard worden.
Reactie plaatsen
Reacties