Kruidnoten

De meeste mensen beginnen te zuchten als de kruidnootjes in augustus alweer in de schappen liggen... Mij hoor je echter niet! Ik ben er dol op! Als het eenmaal 5 december is, bak ik mijn kruidnootjes zelf. Dan zijn ze zo lekker vers en geurig! Zelfgebakken blijft gewoon het lekkerst. Dit is het recept dat ik altijd gebruik. Deze kruidnoten zijn heel simpel om te maken en echt veel lekkerder dan die van Bolletje! Je kunt er natuurlijk ook deze lekkere truffelkruidnoten mee maken... Dan is het helemaal smullen geblazen! 

 

Voor 1 grote pot

Ingrediënten:
250g zelfrijzend bakmeel
125g donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 el speculaaskruiden
1 snufje zout
100g koude roomboter
4 el melk

Benodigdheden:
Bakplaat
1 grote mengkom
Mes
Lepel
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat alvast met een bakpapiertje.

Doe de eerste 5 ingrediënten in een grote mengkom en roer alles even door. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe aan de mengkom, samen met de melk. Kneed alles tot een mooie stevige deegbal.

Maak kleine balletjes van het deeg ter grootte van een knikker. Ik heb ze zelf wat groter gemaakt, maar dit kun je natuurlijk doen zoals jij zelf wilt!

Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een klein beetje aan. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de balletjes overlaat. Bak de kruidnoten nu 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de kruidnoten net uit de oven komen zijn ze nog niet knapperig. Dit worden ze pas als je ze helemaal laat afkoelen.

Geniet van deze heerlijke zelfgebakken kruidnootjes! Eventueel kun je er deze lekkere truffelkruidnoten mee maken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.