Redheads met chilipeper van Menno

Dit zijn ze dan! De Red Velvet Cheesecake Redheads met chilipeper van Menno. Wow... Dat is een hele mond vol! Ik heb deze redheads gemaakt bij een workshop 'Bakken met Menno'. Het is echt een heel leuk recept om eens te proberen. Naast brownies hebben we tegenwoordig ook blondies. Natuurlijk konden redheads in dit geval niet uitblijven. Deze redheads hebben een heerlijke roomkaastopping. De frambozen en de chilipeper geven een hele verrassende smaak aan het geheel. Je proeft Red Velvet, maar toch ook cheesecake. En dat alles heeft dan de structuur van een brownie! Dit recept is echt een ode aan alle redheads. Heerlijk!      

 

Voor 16 redheads

Ingrediënten:
120g roomboter
150g kristalsuiker
1 tl vanille extract
20g cacaopoeder
1 tl appelcider azijn
1/2 tl zout
2 eieren
100g bloem
1 rode chilipeper
Rode voedselkleurstof 
1 handje verse frambozen

Voor de roomkaaslaag:
225g roomkaas
50g kristalsuiker
1 ei
1/2 tl vanille extract

Benodigdheden:
Brownie bakblik
1 steelpannetje
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Spatel
Garde
Mes
Lepel
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). Vet een brownie bakblik in met wat roomboter en leg er een bakpapiertje in.

Smelt de boter in een steelpannetje en doe dit samen met de kristalsuiker in een grote mengkom. Roer hier de cacaopoeder, de vanille, de azijn en het zout doorheen. Meng goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Roer nu 2 eieren door het beslag totdat deze goed vermengd zijn.

Snijd de rode chilipeper door de helft en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de helft (of meer) in kleine stukjes en roer dit door het beslag heen.

Roer ook de bloem door het beslag. Kleur het beslag met de rode kleurstof tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Giet het beslag in het brownie bakblik en zet even opzij.

Doe de roomkaas in een kleine mengkom en klop deze los met een garde. Voeg de ei, de suiker en het vanille extract toe en meng goed door. Giet het roomkaasmengsel op het beslag in het bakblik. Ga nu met een lepel van zijkant tot zijkant om een marmer effect te krijgen. Mix niet teveel, anders verlies je dit effect! 

Duw wat verse frambozen in het beslag en bak de redheads 30 à 35 minuten in de oven. Prik er eventueel met een houten prikker in. De cake is gaar als die er schoon uitkomt. Laat afkoelen en snijd er 16 redheads van. Bewaar in de koelkast. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.