Blondies
Brownies vind ik dus echt waanzinnig lekker... Ik maak ze daarom ook best vaak. Ze zijn ook gewoon zo makkelijk! Makkelijk om te maken maar ook om uit te delen. Het zusje van de brownie, "de blondie", had ik alleen nog nooit gemaakt. Dit zijn dus brownies van witte chocolade. Aangezien ik ook echt gek ben op witte chocolade, vond ik het tijd om deze blondies eens te gaan proberen. Het resultaat was echt zo goed! Een heerlijk smeuïg cakeje met een lekkere crunch door de noten. De witte chocolade proef je goed, maar is zeker niet overheersend. Vandaar ook de lekkere topping. Echt een hele leuke variant voor alle brownie liefhebbers!
Voor 16 blondies
Ingrediënten:
250g witte chocolade
125g roomboter
4 eieren
300g kristalsuiker
1 el vanille extract
300g bloem
1 tl zout
125g pecannoten
125g walnoten
Voor het glazuur:
150g witte chocolade
Benodigdheden:
Brownie bakblik
1 steelpannetje
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Mixer
Spatel
Hakmes
Bakpapier
Bereidingswijze:
Smelt eerst de roomboter samen met de witte chocolade in een steelpannetje. Doe dit rustig op laag vuur. Laat dit mengsel hierna afkoelen.
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet een brownie bakblik in met wat roomboter en bekleed het met een bakpapiertje.
Doe de 4 eieren in een grote mengkom en mix ze 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig mengsel. Voeg hierna de suiker, de vanille en het zout toe en mix weer 3 minuten. Het moet een romig dik mengsel zijn dat wit is van kleur.
Hak de noten in wat fijnere stukjes. Ik deed dit gewoon met een hakmes. Doe de bloem in een kom en voeg de noten toe. Meng alles goed door.
Voeg nu het witte chocolademengsel en de bloem met de noten toe aan de eieren. Roer alles goed door met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat. Doe dit echt met een spatel en niet met de mixer.
Giet het beslag in het brownie bakblik en bak de blondies 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de blondies 1 uur afkoelen in de vorm.
Haal de blondies uit de vorm. Smelt 150 gram witte chocolade in hetzelfde steelpannetje. Doe dit weer rustig op laag vuur. Smeer de witte chocolade uit over de blondies. Laat de blondies nu weer staan tot het glazuur wat harder is geworden.
Reactie plaatsen
Reacties