Gingerbread Mannetjes

Eindelijk! Het is weer Kerst! Dit is voor mij altijd het ultieme moment om me helemaal uit te leven in de keuken. Dit jaar wilde ik graag mijn Gingerbread Mannetjes met jullie delen. Deze zijn niet alleen heel erg lekker, het is ook super leuk om de mannetjes te versieren. Dus haal je broertje, zusje, nichtje of neefje er maar bij en bakken maar! 

 

Voor 24 koekjes

Ingrediënten:
375g bloem
1 tl baksoda
2 tl gemberpoeder, 1 tl kaneel, 1/2 tl kruidnagel 
1/4 tl zout

175g zachte roomboter
175g donkerbruine basterdsuiker
75g schenkstroop
1 ei

Extra:
Royal Icing, klik hier voor het recept
Tumtummetjes

Benodigdheden:
Bakplaat
1 grote mengkom
1 kleine mengkom 
Garde
Spatel 
Deegroller
Uitsteker in de vorm van een mannetje 
Spuitzak

Bakpapier
Plasticfolie


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De boter moet echt goed zacht zijn!

Meng de bloem, de baksoda, de specerijen en het zout kort door elkaar in een kleine mengkom en zet deze even aan de kant.

Doe de zachte boter en de basterdsuiker in een grote mengkom. Meng deze goed door elkaar met een spatel. Blijf gewoon rustig duwen en "vouwen" met de spatel tot het een geheel geworden is. Voeg dan de stroop en het ei toe en pak de garde erbij. Roer alles goed door elkaar met de garde.

Voeg nu de droge ingrediënten toe en kneed alles met je handen tot een mooi samenhangend deeg. Verpak het deeg in wat plasticfolie en leg het nu minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Rol het deeg uit met een deegroller op een bebloemd oppervlak. Steek er mannetjes uit met de uitsteker en leg de mannetjes op de bakplaat. Bak de koekjes nu ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ik moest mijn mannetjes in 2 keer bakken, omdat mijn bakplaat niet groot genoeg was.

Maak 1/3e van de Royal Icing, zoals aangegeven in dit recept. Doe de Royal Icing in een spuitzak en decoreer hier de Gingerbread Mannetjes mee. Plak de tumtummetjes vast met wat icing, voor de suikerknoopjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.