Royal Icing
Als je deze heerlijke Gingerbread Mannetjes wilt maken, hoort daar natuurlijk een klassieke Royal Icing bij. Dit glazuur is vloeibaar bij het decoreren, maar zal uiteindelijk mooi uitharden. Ik gebruik in mijn recept altijd de rauwe eiwitten van drie kakelverse eieren. Dit is in principe de authentieke manier om deze icing te maken. Voel je je hier niet helemaal comfortabel bij? Dan kun je ook altijd wat eiwitpoeder gebruiken!
Voor een flinke hoeveelheid glazuur
Ingrediënten:
500g poedersuiker
3 verse eiwitten
1 tl citroensap
Voedselkleurstof, optioneel
Benodigdheden:
1 grote mengkom
Handmixer
Bereidingswijze:
Doe de eiwitten en het citroensap in een schone mengkom. Mix met de mixer tot de eiwitten beginnen te schuimen. Voeg nu in delen de poedersuiker toe. Mix nog 1 à 2 minuten op de hoogste stand, tot er een mooie icing is ontstaan.
Je kunt de icing eventueel kleuren met wat voedselkleurstof. Doe dit dan achteraf en mix nog even door tot de icing een kleurtje heeft gekregen.
Reactie plaatsen
Reacties