Appeltaart Granola

Ik heb weer een super lekkere variatie op mijn standaard granola verzonnen! Ik was vorige week even bij de Ekoplaza en daar zag ik gedroogde appeltjes liggen. Nu het weer wat kouder wordt, vond ik een appeltaart granola echt een goed idee! Ik gebruik in deze granola niet alleen olie, maar ook appelmoes. Zo kun je wat minder olie toevoegen en is hij toch lekker crunchy! Als je trouwens geen cup maatschepjes hebt, kun je ook gewoon een mok gebruiken. Zo hoef je niks te wegen en staat de granola binnen no time in de oven! 

 

Voor 1 weckpot

Ingrediënten:
2 cups grove havermout
1 1/2 cups walnoten
1/2 cup gedroogde appel
1 cup rozijnen
1/4 cup honing
1/2 cup appelmoes
2 el zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
1 el vanille extract
2 tl kaneel 


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden.

Hak de walnoten eventueel wat fijner met een hakmes. Dit kun je ook in de keukenmachine doen.

Meng in een grote kom de havermout, walnoten, kaneel en het vanille extract. Voeg de olie, de appelmoes en de honing toe en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Rooster de granola ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel de granola na 25 minuten even om.  

Laat de granola afkoelen en snijd ondertussen de gedroogde appel in stukjes. Voeg deze toe aan de granola samen met de rozijnen en hussel alles goed om.

Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel een paar weken bewaren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.