Amber's Granola

Dit is echt mijn favoriete recept voor granola. Hij is lekker 'crunchy' en niet te zoet. Ik eet de granola het liefst 's ochtends met wat yoghurt of kwark. Ik gebruik altijd een grove havermout voor extra structuur. Dit is mijn favoriet omdat hij zo lekker makkelijk is. Ik gebruik zelf een setje 'cup' schepjes. Dit zijn Amerikaanse maatschepjes. Als je deze niet hebt, kun je ook gewoon een mok gebruiken. Ik vind dit zoveel  makkelijker dan wegen! Je gooit zo gewoon alles in een kom, even mengen en klaar ben je. Echt het proberen waard! 

 

Voor 1 grote weckpot

Ingrediënten:
4 cups grove havermout
2 1/2 cups gemengde noten
1 cup rozijnen
1/2 cup gedroogde cranberry's
1/2 cup gedroogde abrikoosjes
1/2 cup honing
1/2 cup zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
1 el vanille extract
2 tl kaneel en/of speculaaskruiden


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden.

Verpulver eerst de noten grof in een keukenmachine. Doe dit met de 'pulse-stand', zodat ze wel hun structuur behouden. Dit kun je ook met een hakmes doen. 

Meng in een grote kom de havermout, noten, kaneel en het vanille extract. Voeg de olie en de honing toe en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt de honing eventueel vervangen door ahornsiroop! 

Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Rooster de granola ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel alles na 25 minuten even om.  

Laat de granola afkoelen. Snijd de abrikoosjes in stukjes en voeg deze dan toe aan de granola, samen met de rozijnen en de cranberry's. Hussel alles nog even om met je handen. 

Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel 3 weken bewaren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.