Tips voor een Vegetarische Paasbrunch

Dit jaar heb ik voor de familie een vegetarische paasbrunch georganiseerd. Ik vind het zelf altijd super leuk om me extra uit te sloven met de feestdagen. De brunch was zeker een succes! Het was heel gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Het was even proppen in ons kleine huisje, maar alles is helemaal goed gekomen. Het leek me leuk om jullie te laten zien hoe ik het aangepakt heb en wat er allemaal op tafel stond. De brunch was helemaal vegetarisch en ik heb niemand horen klagen. Uiteindelijk viel het qua voorbereiding ook allemaal wel mee. Benieuwd naar onze paastafel? Lees dan mee!

Het eerste waar je even over na moet denken, is de aankleding van de tafel. Soms kun je zo gefocust zijn op het eten, dat je vergeet om een gezellig tafelkleed te kopen... Ik heb vrij kleurrijk servies, dus bij mij is de tafel al snel aangekleed. Ik heb alleen een leuk tafelkleed en bijpassende servetten gekocht. Gewoon bij de Hema! Verder kun je denken aan een leuk bloemetje op tafel. Of zet gewoon je paastakken neer, als je genoeg ruimte hebt.

Als je de aankleding van de tafel helemaal op een rijtje hebt, is het tijd om na te denken over het eten. Zorg ervoor dat je de basis in ieder geval voorbereid hebt. Dit is het minste werk en je komt er al een heel eind mee. Als basis stonden er bij ons de volgende dingen op tafel:

  • Vers afgebakken broodjes
  • Vers afgebakken croissantjes
  • Hartig beleg, zoals hummus, eiersalade en kaas
  • Plakjes komkommer en tomaat voor bij het hartige beleg
  • Zoet beleg, zoals jam, nutella en hagelslag
  • Roomboter
  • Gekookte eieren
  • Koffie en thee
  • Paaseitjes

Zoals je ziet, is het bij deze dingen eigenlijk gewoon een kwestie van afbakken en neerzetten. Lekker makkelijk, maar je hebt wel al meer dan de helft van je brunch klaar. Je zou de hummus en de eiersalade eventueel ook zelf kunnen maken. Ik heb dat in dit geval niet gedaan. De plakjes tomaat en komkommer zijn ook een goed idee. 

Tussen al het geweld van de croissants en de roomboter zorgt dit net even voor iets lichts en fris. Om de brunch wat specialer te maken, heb ik verder voor de volgende dingen gezorgd:

  • Gevulde broodjes uit de oven met ei
  • Zelfgemaakte tulband met limoncello, klik hier voor het recept
  • Scones met clotted cream, klik hier voor het recept
  • Zelfgemaakte smoothies

Voor de smoothies heb ik gewoon voor makkelijk gekozen. Ik heb een pakje diepvriesfruit in de blender gegooid, samen met wat jus d'orange, yoghurt en munt. Maximaal 3 minuten werk en het lijkt alsof je heel erg je best hebt gedaan.

Een tulband kan wat mij betreft niet ontbreken op de paastafel. Ik maak de mijne het liefst zelf. Deze tulband met limoncello is super lekker en heeft een heel frisse en bijzondere smaak. Ik had deze de avond van tevoren al gemaakt en hem goed ingepakt in aluminiumfolie. De volgende dag was hij nog net zo lekker en het scheelde een hoop tijd op de dag van de brunch zelf.

Natuurlijk moesten er ook scones op de paastafel komen. Deze lekkere broodjes horen gewoon bij een brunch of een high tea. Het maken van scones is binnen een half uurtje gebeurd. Dit recept is mijn favoriete recept. Ik serveer er ook een clotted cream bij. Te lekker!

Voor de gevulde broodjes met ei heb je ook niet veel nodig. Ik gebruik gewoon afbakpistoletjes, maar ik denk dat het met verse broodjes nog lekkerder zal zijn! Je kunt zelf spelen met de ingrediënten maar ik heb de volgende dingen gebruikt:

  • Broodjes, groot genoeg om te vullen
  • Eieren
  • Plakjes champignons
  • Spinazie
  • Stukjes tomaat
  • Geraspte kaas
  • Kruiden, peper en zout

Hol de broodjes uit met een mes en een lepeltje. Doe wat van de groenten in de broodjes. Had je wat kleinere broodjes, net zoals ik? Kluts dan de eieren en vul de broodjes hiermee. Zijn je broodjes groter? Breek dan gewoon in ieder broodje een ei. Eindig met wat geraspte kaas, de kruiden en wat peper en zout. Bak de broodjes 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Dit was onze vegetarische paasbrunch! Zoals je ziet hadden we ruim genoeg eten. Je kon ons rollen! Ik heb na de brunch nog een grote pot thee gezet. We hebben nog lekker zitten kletsen en namen nog wat paaseitjes erbij. Het was een super gezellige middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Monsieur Renoir
8 jaar geleden

Voila Amber! C'est recept magnifique! Un oeuf est un oeuf.

PS: Vous devez ĂȘtre blogueur!!

Bissousss