Sri Lankaanse Aardappelcurry

Tijdens de kookworkshop in Sri Lanka hebben we helaas niet geleerd hoe je een typische aardappelcurry maakt. Dit heb ik afgekeken bij onze homestay in Sigiriya. Hier was ik zo enthousiast over het eten, dat Cheminda (inmiddels onze vriend) mij vroeg of ik mee wilde kijken in de keuken. Natuurlijk wilde ik dat! Cheminda zijn vrouw maakte de allerlekkerste Rice & Curry en dat deed ze dan op een campinggasstel met twee pitten... Ongelooflijk! 

Deze authentieke aardappelcurry is dus haar recept. De curry is super romig en heeft een typische Sri Lankaanse smaak. Je hebt er gelukkig ook niet zo veel ingredienten voor nodig! Curryblaadjes kun je trouwens gewoon in de Toko vinden. 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g kruimige aardappels
1 wortel
1 rode ui
3 tenen knoflook
1/2 tl kurkuma, 1/2 tl currypoeder, 1/4 tl chilipoeder
1 tl biologische rietsuiker
1 handje gedroogde curryblaadjes
300ml groentebouillon
100ml romige kokosmelk


Bereidingswijze:
Snijd de aardappels, de wortel en de rode ui in stukjes. Plet de gepelde knoflooktenen met een groot mes en hak ze grof in stukjes. Doe nu alle ingrediënten in een klein pannetje, behalve de kokosmelk.

Zet het pannetje op hoog vuur en breng de curry aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten doorkoken. Als het water na 20 minuten flink is verdampt en de aardappels gaar zijn, draai je het vuur naar laag. Voeg de kokosmelk toe en warm de curry nog 1 minuut door. Serveer de curry met rijst en deze heerlijke Dhal

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.