Rode paprikasoep met geitenkaasbroodjes
Eindelijk weer eens een nieuw soepreceptje op de site! Dit keer een rode paprikasoep. Ik vind paprikasoep zelf dus echt super lekker! Het is weer eens wat anders dan een tomatensoep. Deze paprikasoep is een snelle versie die binnen 20 minuten op tafel staat. Heb je wat meer tijd? Dan kun je de paprika's eventueel ook roosteren in de oven. Ik voeg zelf stukjes geroosterde aubergine toe aan de soep. Dit is echt heerlijk en geeft de soep veel meer textuur! O ja... en dan nog de geitenkaasbroodjes uit de oven... Heaven!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 rode paprika's
2 aubergines
1 ui
1 teen knoflook
1/4e van een rood pepertje
1 liter bouillon
2 tl gedroogde tijm
Olijfolie
Peper/Zout
Voor de broodjes:
4 sneetjes boerenbrood
125g zachte geitenkaas
1 appel
2 el honing
2 handjes walnoten
1 tl tijm
Roomboter
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in stukjes. Leg de auberginestukjes op een bakplaat en hussel ze om met olijfolie, 1 theelepel tijm, wat peper en wat zout. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hierna kunnen meteen de geitenkaasbroodjes de oven in.
Snijd voor de geitenkaasbroodjes het brood in plakken. Ik gebruikte hier een boerenbrood, maar stokbrood is ook heel lekker! Smeer wat roomboter op de plakken brood. Snijd de appel in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Smeer nu grof wat geitenkaas op de plakken brood en beleg deze vervolgens met honing, de plakjes appel, walnoten en tijm. Bak de broodjes 10 minuten in de oven.
Verwarm voor de soep een scheutje olijfolie in een soeppan. Snijd de ui, knoflook en rode peper grof in stukjes. Bak deze even 3 minuten in de pan. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt! Het geeft de soep net even wat meer pit.
Snijd de paprika's grof in stukken en bak ze 5 minuten mee. Je kunt ze eventueel ook eerst roosteren in de oven voor een nog intensere paprikasmaak. Dit is de snellere versie, dus skippen we deze stap.
Voeg de bouillon toe samen met 1 theelepel tijm en breng de soep aan de kook. Laat alles 10 minuten doorkoken. Pureer de soep hierna fijn met een staafmixer en voeg de stukjes geroosterde aubergine toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de heerlijke geitenkaasbroodjes en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties