Mexicaanse Groentesoep
Ik kwam er laatst achter dat ik nog helemaal geen soepen op bouillonbasis op mijn website had staan... Op de een of het andere manier stonden er alleen nog romige en gepureerde soepjes op. Nou, bij deze het recept van mijn Mexicaanse Groentesoep! Het is een super makkelijk recept en als je wat overhoudt, heb je de volgende dag een geweldige lunch!
Voor 4 à 6 personen
Ingrediënten:
2 uien
2 tenen knoflook
3 paprika's
250g cherrytomaatjes
1 tl komijnpoeder
1 blikje mais (à 200g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 pot kant-en-klare salsasaus (à 250g), of neem dit recept
1 liter groentebouillon
Zwarte peper
Olijfolie
Extra:
Nacho's
Zure room
Verse koriander
Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Snipper de uien en snijd de paprika's en de tomaatjes in stukjes. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en bak de uien glazig. Pers de tenen knoflook uit boven de pan en bak even mee, voordat je de paprikastukjes toevoegt. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg hierna alle overige ingrediënten toe aan de pan. Laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Serveer de soep met wat nacho's, geraspte kaas, verse koriander en een lepeltje zure room.
Reactie plaatsen
Reacties