Falafelsalade met tahindressing
Een vegetarische salade als hoofdgerecht? Dat kan makkelijk! Deze salade is super gevuld en zit bomvol verrassende smaken. Het is echt weer een keer wat anders! Ik ben zelf gek op falafel. Dit is een Libanees gerecht, gemaakt van kikkererwten. Ik maak zelf het liefst mijn eigen falafel, maar kant-en-klaar werkt natuurlijk ook prima. De tahindressing maakt het geheel lekker Midden-Oosters. Tahin is eigenlijk gewoon een pasta van sesamzaadjes. Tegenwoordig vind je dit in bijna elke supermarkt!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
18 balletjes falafel, klik hier voor het recept
75g rucola slamelange
100g couscous
1 rode ui
1 zoete puntpaprika
1 courgette
2 tomaten
2 wortels, geraspt
1/2 komkommer
Kokosolie
Peper/Zout
Voor de dressing:
2 el tahin
2 el limoensap
3 el yoghurt
1 el water
1 tl honing
1 teen knoflook
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Bereid de falafel zoals aangegeven in het recept. Je kunt eventueel ook kant-en-klare falafel nemen.
Bereid de couscous in een saladeschaal, zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork.
Snijd de rode ui in halve ringen en doe deze bij de couscous. Snijd de komkommer, de paprika en tomaten in stukjes en voeg toe. Rasp de wortels en doe deze ook in de saladeschaal.
Snijd de courgette in plakjes en bak deze in een koekenpan met wat kokosolie. Je kunt de courgette eventueel ook grillen.
Maak de dressing even in een apart kommetje. Meng de tahin, het limoensap, de yoghurt, het water en de honing goed door. Pers 1 teen knoflook uit boven het kommetje en voeg wat peper en zout toe. Hussel alles weer door.
Nu kunnen we de salade samenstellen. Leg wat rucola op een bord met daarop wat van het couscousmengsel. Verdeel wat falafel en courgette hier overheen. Eindig met de heerlijke tahindressing!
Reactie plaatsen
Reacties