Caprese
Een salade Caprese, wie kent het niet? Het is een echte Italiaanse klassieker. De salade zelf is natuurlijk super simpel. Ik serveer hem het liefst bij een lekkere pasta. De truc van deze salade is de kwaliteit van de ingrediënten. Kies voor een lekkere buffelmozzarella en gebruik een goede olijfolie. Dit proef je echt! Je kunt eventueel ook wat pesto toevoegen. Ik houd hem het liefst klassiek met wat oregano. Super lekker!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 bol mozzarella (à 125g)
2 tomaten
Verse basilicumblaadjes
Extra vierge olijfolie
Gedroogde oregano
Zout/Peper
Bereidingswijze:
Snijd de mozzarella en de tomaten in gelijke plakken. Leg deze op een serveerschaal in een dakpanpatroon. Je legt ze dus om en om neer. Doe tussen elk plakje een blaadje basilicum.
Strooi nu wat oregano, zout en peper over de salade en maak het geheel af met wat extra vierge olijfolie.
Reactie plaatsen
Reacties
De hemel op aarde!