Zomerse Lasagne

Deze lasagne is weer eens wat anders. Ik had nog groene asperges liggen en wat ricotta en hier ben ik mee aan de slag gegaan. Aangezien het nu zo warm is, had ik zin in iets met frisse smaken. Het is dus deze lasagne geworden. Hij is zo goed gelukt! De combinatie van de gegrilde courgette en de asperges is echt heel lekker. De saus is romig, maar toch licht en fris door de citroen. Echt een hele lekkere lasagne! Je bent er wel even mee bezig, maar soms mag dat ook wel eens. Hij is het helemaal waard. Een perfect weekendrecept voor een zomerse avond!  

 

Voor 4 personen:

Ingrediënten:
200g verse lasagnevellen
4 bosuitjes
3 tenen knoflook
500g groene asperges
2 courgettes
3 handen tuinerwtjes, uit de diepvries 
1 citroen
250g ricotta
250ml kookroom
150ml bouillon
2 handen verse basilicum
1 hand Parmezaanse kaas, geraspt  
1/2 zakje geraspte kaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Begin met het grillen van de courgettes. Deze gaan straks mooi in plakken tussen de lasagne. Schaaf de courgettes in plakken met een kaasschaaf. Doe dit in de lengte. Smeer wat olijfolie op de courgetteplakken met een kwastje en grill de courgettes aan beide kanten met wat peper en zout. Leg ze even op een bord met wat keukenpapier.  

Verwarm nu de hetelucht oven voor op 185 graden.

 Snijd ondertussen de bosuitjes fijn en verhit wat olijfolie in een grote hapjespan. Bak de uitjes 2 minuten. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af. Snijd vervolgens de tips van de asperges en leg deze even apart. Snijd de rest van de asperges in stukken van ongeveer 2 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 10 minuten op middelhoog vuur.

Na 10 minuten kun je de knoflook uitpersen boven de pan. Bak even 1 minuut mee. Als de knoflook lekker begint te ruiken kunnen de rest van de ingrediënten worden toegevoegd. Doe de ricotta, de kookroom, de bouillon, het sap van 1 citroen en de tuinerwtjes bij de asperges in de pan. Roer tot er een mooie saus ontstaat. Hak de basilicum wat fijner en voeg ook toe. Laat de saus even 5 minuten doorpruttelen met de deksel op de pan.

Voeg na 5 minuten een handje geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer goed door. Laat de saus nog even 3 minuten staan met de deksel op de pan.

Pak een ovenschaal erbij voor de lasagne. Doe wat saus op de bodem van de ovenschaal en bedek met 1/3e van de lasagnevellen. Verdeel hier vervolgens 1/3e van de plakken courgette overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

Eindig met een laagje saus en verdeel de aspergetips over de lasagne. Bedek alles met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.    

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.