Tortellini met romige spinaziesaus

Dit is waarschijnlijk een van de makkelijkste recepten op de site, maar hij is er niet minder lekker door! Deze tortellini staat binnen 10 minuten op tafel en is het ultieme comfort food. Ik kan er 's ochtends al helemaal naar uitkijken als ik weet dat we dit die avond eten. Echt een perfect gerecht voor als je geen zin hebt om te koken, maar toch graag wil smullen van een heerlijke pasta! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
250g verse tortellini
2 tenen knoflook
150g verse spinazie
1/2 pot zongedroogde tomaatjes (à 295g)
125ml crème fraîche 
2 à 3 el groene pesto
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt  
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook de tortellini al dente zoals aangegeven op de verpakking.  

Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Pers de tenen knoflook uit boven de pan en bak even kort. Hak de spinazie fijn met een hakmes. Giet de zongedroogde tomaatjes af en snijd ze in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en bak 3 minuten mee, tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

Hierna kun je de crème fraîche, de pesto en een handje Parmezaanse kaas toevoegen. Roer alles goed door en warm de saus 2 minuten door.  

Voeg dan de tortellini toe en meng de pasta nog een keer goed door. Heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.