Rode linzen pasta met groente Bolognese

Soms heb je gewoon echt even zin in een lekkere gezonde maaltijd! Dit heb ik meestal op maandagen, als ik in het weekend nét even te erg ben losgegaan. Laatst liep ik over een marktje in Amsterdam en vlakbij zat een leuke bio winkel. Hier heb ik 'rode linzen pasta' gescoord. Ik had er al eens vaker over gehoord en ik wilde het super graag uitproberen! Deze pasta is dus uitsluitend gemaakt van rode linzenmeel. Het smaakt gewoon als normale pasta, maar het bevat dubbel zo veel proteïne. Super handig voor vegetariërs dus!  

Ik zag dat de Ekoplaza en de Albert Heijn inmiddels ook gewoon rode linzen pasta verkopen. Echt leuk om eens uit te proberen! Vooral met deze super gezonde Bolognese. Zo barst dit gerecht van de groenten. O ja, de pasta staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g rode linzen pasta
1 doosje vegetarisch gehakt
1 kleine ui
2 tenen knoflook
400g Italiaanse wokgroenten
250g champignons
500ml gezeefde tomaten
1 tl Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de rode linzen pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Meestal is dit maar 6 minuutjes!  

Snipper de ui. Snijd de champignons in vieren. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit wat olijfolie. Bak eerst de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Als de knoflook lekker begint te ruiken, kan het vega gehakt in de pan. Bak dit 3 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg na 3 minuten de wokgroenten en de champignons toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Hierna kun je de gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en de verse basilicum toevoegen. Hak deze eerst even wat fijner met een hakmes. Meng alles goed door elkaar en laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Giet de pasta af en meng met de saus. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en nog wat extra verse basilicum!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.