Ricotta Pasta

Dit was een van de eerste pasta's die ik ooit zelf maakte. Het is een heel lekker gerecht, maar zo simpel! Je hoeft eigenlijk alleen de groenten te roosteren en de pasta te koken. Verder gooi je alles zo in de pan. De saus is super romig door de ricotta en de Parmezaanse kaas geeft hem lekker veel smaak. Echt een favoriet voor doordeweeks! Je hebt een heerlijke pasta, zonder moeite en zonder al te veel rommel in de keuken. Ideaal toch?

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200g tagliatelle of spaghetti
1 aubergine
1 courgette
100g cherrytomaatjes
125g ricotta
2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt
1 tl Italiaanse kruiden
Verse basilicum of peterselie
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Snijd de courgette en aubergine in stukjes en leg ze op de bakplaat. Giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel alles goed om en rooster de groenten 20 à 25 minuten in de oven.

Zet ondertussen een pan met water op voor de pasta. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Vang wat kookvocht op bij het afgieten! Dit heb je zo nodig voor de saus.

Halveer ondertussen ook de tomaatjes en rasp alvast de Parmezaanse kaas.

Als de pasta en de groenten klaar zijn, doe je deze terug in de pan samen met de ricotta, Parmezaanse kaas, de tomaatjes, 200 milliliter kookvocht, de Italiaanse kruiden en wat extra zwarte peper. Doe er eventueel ook wat verse kruiden bij. Meng alles goed door elkaar.  

Serveer de pasta lekker met extra Parmezaan!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.