Pannenkoeken met hummus en spinazie

Eindelijk weer een pannenkoekenrecept op de website! Dit keer een heerlijke variant met hummus en spinazie. Ik at deze pannenkoek met mijn vriend bij de Johanna's Hof in Castricum. Toen we thuis kwamen, hebben we meteen het recept opgeschreven. Zie hier onze versie van deze super lekkere pannenkoek! 

 

Voor 6 pannenkoeken

Ingrediënten:
1/2 pak volkoren pannenkoekenmix (Koopmans)
500ml halfvolle melk
2 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
1 ui
6 handen spinazie
2 avocado's
1/2 pot zongedroogde tomaatjes in olie (à 295g)
Hummus met zongedroogde tomaat
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Maak de pannenkoekenmix zoals aangegeven op de verpakking. Voeg 1 theelepel Italiaanse kruiden toe aan de mix en eventueel wat peper en zout.

Snipper de ui. Verhit wat olie van de zongedroogde tomaatjes in een kleine koekenpan en bak 1/6e van de stukjes ui hierin. Voeg hierna een grote soeplepel van de pannenkoekenmix toe en bak de pannenkoek gaar.

Besmeer de pannenkoek met wat hummus en verdeel een hand spinazie erover. Snijd de avocado's en de zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel ook hier wat van over de pannenkoek.

Herhaal dit proces voor de overige 5 pannenkoeken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.