Zuurkoolstamppot uit de oven

Toen Vivera een bericht op Facebook plaatste over een winactie met een stamppot gerecht, werd ik meteen enthousiast! Ik ben sowieso een grote fan van hun producten. Ze smaken niet alleen lekker, maar de voedingswaarden zijn ook vaak beter dan bij andere vegetarische merken. Ik ging vandaag aan de slag met de 'vegetarische spekcjes'. Ik maakte een zuurkool ovenschotel met appel en geitenkaas.  Dit moet je echt eens proberen! 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1kg kruimige aardappels
500g zuurkool naturel
1 doosje vegetarische spekcjes van Vivera
100ml halfvolle melk
2 el roomboter
2 appels
75g rozijnen
50g zachte geitenkaas
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar in een ruime hoeveelheid water. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg de uitgelekte zuurkool in de laatste 10 minuten toe aan de aardappels en laat meekoken.  

Verwarm de melk samen met 1 eetlepel roomboter in een steelpannetje. Bak ook alvast de spekjes in een pannetje met wat kokosolie.

Giet de aardappels en de zuurkool af en voeg het melk- en roombotermengsel toe aan de pan. Stamp alles tot een gladde stamppot met een pureestamper. Voeg de rozijnen en de spekjes toe, samen met wat peper en zout en roer alles door met een pollepel.

Doe de stamppot nu in een ovenschaal en verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Snijd de appels in plakjes en verdeel deze over de stamppot. Snijd 1 eetlepel roomboter in stukjes en verdeel deze stukjes roomboter over de appelplakjes.

Zet de stamppot nu 25 minuten in de oven. Haal de schotel na 25 minuten uit de oven en verbrokkel de geitenkaas over de appels heen. Zet de ovenschotel nu nog eens 15 minuten in de oven, tot de geitenkaas een mooi kleurtje heeft gekregen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.