Zomerse Shakshuka

Shakshuka is absoluut een van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. Je kunt er heerlijk mee variëren, het staat super snel op tafel en het is ook nog eens lekker voedzaam. Ik heb al een wat authentieker recept voor Shakshuka op deze website staan, maar in de zomer heb ik toch vaak zin in wat frissere smaken. Vandaar deze nieuwe versie met courgette en fetakaas! Ik hoop dat jullie hem net zo lekker vinden als ik. 

 

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 el Provençaalse kruiden, 1/4 tl gedroogde munt
1 blik tomatenblokjes
4 eieren
2 bosuitjes
100g fetakaas
2 handjes verse basilicum
Vers brood
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en bak even kort. Pers de knoflook uit boven de pan en bak mee tot de knoflook lekker begint te ruiken.

Snijd de groenten in stukjes en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak ze ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur, samen met de kruiden.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Als alles lekker aan het pruttelen is, maak je 4 kuiltjes in de saus met een pollepel. Breek in elk kuiltje een ei. Laat de eieren nu zachtjes garen met de deksel  op de pan.

Strooi wat gesneden bosuitjes, basilicum en wat verbrokkelde fetakaas over de Shakshuka en serveer het gerecht met een lekker vers brood van de bakker. Wij dippen het brood meestal gewoon zo in de pan. Heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.