Snelle Italiaanse rijstschotel

Ik twijfelde eerst of ik dit receptje wel moest delen... Het is eigenlijk te simpel! Maar aangezien we allemaal weleens geen tijd hebben of geen zin hebben om uitgebreid te koken, kan het natuurlijk juist heel handig zijn. Deze rijstschotel is binnen 10 minuten klaar. Hij zit vol groenten en is daarbij ook gewoon heel lekker door de pesto. Ik gebruik voor deze schotel vaak de Arrabiata pesto van de AH, maar je kunt elke pesto gebruiken! Rood, groen en/of zelfgemaakt. Super lekker en een heel handig receptje voor als je eens wat minder tijd hebt.  

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
150g zilvervliesrijst
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 zak Italiaanse wokgroenten (à 400g)
2 el Arrabiata pesto
1 tl gedroogde tijm
1 bouillonblokje
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Zet eerst een pan met water op het vuur voor de rijst. Kook de rijst gaar samen met het bouillonblokje.

Pak vervolgens een grote hapjespan en zet deze op het vuur met wat olijfolie. Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de teen knoflook uit boven de pan. Bak de knoflook even een minuutje mee.

Voeg nu het vegetarische gehakt toe samen met de roerbakgroenten. Voeg 2 eetlepels pesto toe en 1 theelepel gedroogde tijm. Bak alles ongeveer 8 minuten. Roer alles regelmatig door. Zorg ervoor dat de groenten nog wel een beetje een 'bite' hebben.

Giet de rijst af en voeg toe aan de hapjespan. Meng alles nog even goed door en klaar ben je!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.