Quiche met groene asperges

Eindelijk zijn de asperges weer in het seizoen! Ik vind groene asperges zo lekker... Je kan er ook echt alle kanten mee op. Je kunt ze bijvoorbeeld in een lekkere quiche verwerken. Ik maakte deze quiche met groene asperges en courgette. Samen met de geitenkaas is dit echt een top combi! Voor het deeg gebruik ik vaak speltmeel, maar je kunt ook normale bloem gebruiken. Als ik een keer geen zin heb om zelf quichedeeg te maken, dan pak ik gewoon een kant-en-klare variant uit de diepvries. Dit werkt ook echt prima! De vulling van deze quiche is lekker fris. Echt perfect nu het mooier weer wordt. Serveer de quiche met een lekkere salade erbij. Bijvoorbeeld deze salade met frambozen en geitenkaas.

 

Voor 4 à 6 personen

Ingrediënten:
Voor het deeg:
200g bloem (of volkorenmeel)
100g koude roomboter
1 ei
1 snufje zout
1 el koud water

Voor de vulling:
10 groene asperges
1 courgette
2 handjes tuinerwten, uit de diepvries  
4 eieren
125 ml slagroom
1 el Provençaalse kruiden
3 handjes geraspte kaas
100g zachte geitenkaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Vet een quichevorm of een springvorm van 24cm in met wat roomboter.

Snijd 100g koude roomboter in blokjes. Doe de boter in een grote kom, samen met het meel, het ei, het water en het snufje zout. Kneed dit mengsel net zolang tot er een deegbal ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Wikkel de deegbal nu in wat plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.

Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Snijd de tips van de asperges af en bewaar deze even. Snijd de rest van de asperges in lange stukken. Snijd de courgette in blokjes. Bak de asperges en de courgetteblokjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de 5 eieren samen met de slagroom in een kom. Voeg de Provençaalse kruiden, de tuinerwtjes en 2 handjes geraspte kaas toe. Meng alles even goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Haal het deeg na 30 minuten uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een grote ronde deeglap en bedek je vorm hiermee. Doe de courgette en de asperges in de vorm en giet het eimengsel hier overheen. Verdeel de aspergetips mooi over de quiche samen met de geitenkaas en eindig met nog 1 handje geraspte kaas.

Bak de quiche nu 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de quiche met een lekkere salade!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.