Pitabroodjes met falafel
Dit is eigenlijk niet echt een recept... Maar ik wilde graag delen hoe ik mijn broodjes falafel het liefst maak. Ik vind de combinatie van de hummus en de knoflooksaus namelijk zo lekker! Het lekkerst is natuurlijk als je de falafel zelf gemaakt hebt. Ik gebruik altijd dit recept. Maar soms als ik echt weinig tijd heb, of gewoon geen zin heb om te koken, haal ik kant-en-klare falafel. Dan staat dit gerechtje echt binnen 5 minuten op tafel!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
4 pitabroodjes
12 balletjes falafel, klik hier voor het recept
2 handjes sla
1 tomaat
1/2 komkommer
1 rode paprika
Hummus
Knoflooksaus, klik hier voor het recept
Kokosolie
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de falafel volgens het recept. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare falafel gebruiken. Bak dan de falafel gewoon in wat kokosolie.
Snijd ondertussen de rest van de ingrediënten in stukjes en doe deze in serveerschaaltjes. Verwarm de oven voor. Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met wat hummus. Doe de groenten en de falafel in de pitabroodjes en eindig met wat knoflooksaus. Super snel klaar, en heel erg lekker!
Reactie plaatsen
Reacties