Mexicaanse quinoa ovenschotel
Deze Mexicaanse quinoa ovenschotel eten wij hier best vaak! Het is een heel makkelijk gerecht en natuurlijk super lekker. Het recept komt oorspronkelijk van Uit Pauline's Keuken. Inmiddels heb ik er wel het een en ander aan aangepast. Ik heb de verhoudingen veranderd en wat kruiden toegevoegd. Heb je nou niet zo veel kruiden in huis? Gebruik dan gewoon alleen de komijn! Je kunt trouwens ook elke soort quinoa gebruiken die je lekker vindt. Oh, en serveer hem met zure room! Dat is hier zó lekker bij!
Voor 2 à 3 personen
Ingrediënten:
150g quinoa
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 rood pepertje
2 paprika’s
1 klein blikje maïs (à 200g)
1 klein blikje kidneybonen (à 200g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl oregano
1/2 zakje geraspte kaas (à 175g)
Zure room
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de quinoa gaar in water met zout zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Snijd als eerst de ui, het pepertje en de paprika's in stukjes. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Zet een hapjespan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui glazig met het rode pepertje en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken.
Voeg de paprika's toe en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 8 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de kruiden toe en bak ze even kort mee. Spoel de maïs en de bonen om. Voeg ze toe aan de pan samen met de quinoa en de tomatenblokjes. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.
Doe de Mexicaanse quinoa in een ovenschaal. Maak het af met de geraspte kaas. Bak de quinoa 15 tot 20 minuten in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas mooi gesmolten is.
Serveer de Mexicaanse schotel met wat zure room!
Reactie plaatsen
Reacties