Chili van zoete aardappel

Ik vind een chili altijd heerlijk comfort food. Deze chili sin carne is dan ook een van mijn favorieten. Laatst had ik hier super veel zin, maar er lagen ook nog wat zoete aardappels die eigenlijk wel op moesten. Toen ontstond dit idee. Ik had op Youtube namelijk al een keer een chili met zoete aardappel gezien. Dit gerecht is absoluut het proberen waard! Het zoetje van de aardappel in combinatie met de Mexicaanse kruiden is echt te lekker. Deze chili blijf je maken!  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g quinoa
500g zoete aardappels
1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
2 paprika's
1 blikje tomatenpuree (à 70g)
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
1 blik kikkererwten (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blikje maïs (à 200g)
2 tl gerookte paprikapoeder, 2 tl komijn, 1/4 tl kaneel
Verse koriander
Zure room
Olijfolie
Peper/Zout  


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Snijd de zoete aardappels in stukken en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 tl komijn en wat peper en zout. Rooster de zoete aardappel nu ongeveer 25 minuten in de oven.  

Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur. Snipper de ui en snijd het pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als jij lekker vindt. Bak de ui en het pepertje kort in wat olijfolie. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee. 

Snijd de paprika's in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de specerijen toe. Laat de geuren even goed vrijkomen.

Schuif de groenten naar de rand van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Laat deze even ontzuren. Spoel de bonen en de maïs af in een zeef en voeg deze toe, samen met de tomatenblokjes. Voeg ook de zoete aardappelstukjes toe. Meng alles goed door en laat het geheel nu 20 minuten doorpruttelen.

Begin nu met het koken van de quinoa. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking. Als de quinoa klaar is, heeft de chili lang genoeg geprutteld.

Serveer de chili met wat zure room en verse koriander. Dit maakt het natuurlijk helemaal af!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.