Griekse pasta

Deze pasta is eigenlijk een beetje spontaan bedacht. Ik had nog een courgette en wat champignons liggen, en een stuk feta dat eigenlijk echt op moest. Bij fetakaas krijg ik altijd een heerlijk Grieks zomergevoel! Ik dacht er eerst aan om mijn Griekse couscous te maken, maar mijn vriend had trek in pasta... Nou ja, oké dan maar! Het werd een Griekse pasta. Het resultaat was echt ontzettend lekker! Vooral de geroosterde tomaatjes en de feta maken de pasta heel speciaal. Super leuk om eens uit te proberen! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
200g volkoren penne
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 paprika
1 courgette
250g champignons
250g cherry tomaatjes
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
2 à 3 handjes verse zwarte olijven
1 à 2 tl gedroogde oregano
200g feta
Verse peterselie of basilicum
Olijfolie
Peper/Zout

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft en leg ze op hun bolle kant in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en wat peper en zout en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven.  

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika en de courgette in stukjes. Snijd de champignons in vieren. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit wat olijfolie. Bak eerst de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Als de knoflook lekker begint te ruiken, kunnen de paprika, de courgette en de champignons in de pan. Voeg 1 à 2 theelepels oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Hierna kun je de tomatenblokjes en de olijven toevoegen. Giet de olijven wel eerst even af. Meng alles goed door elkaar. Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op laag vuur. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.  

Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Meng goed door en laat nog even staan.

Serveer de pasta met de geroosterde tomaatjes en wat verbrokkelde feta. Je kunt de pasta ook nog serveren met wat verse peterselie of basilicum!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.