Ratatouille

De Franse keuken kent helaas niet echt veel vegetarische gerechten... Vaak geef ik er dan zelf maar een draai aan, zoals bij deze Quiche lorraine bijvoorbeeld. Maar gelukkig is dit bij een Ratatouille helemaal niet nodig! Deze echte klassieker is helemaal vegetarisch en komt van origine uit het zuiden van Frankrijk. Zelf leerde ik dit gerecht kennen door Remy, de kokende rat van Disney. Toch is de Ratatouille uit deze film niet helemaal zoals hij hoort! Het traditionele gerecht is namelijk gewoon een simpele stoofpot. Wil je weten hoe je de lekkerste Ratatouille ooit kunt maken? Lees dan snel verder! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 rode paprika
2 rode uien
1 aubergine
1 courgette
1 el tomatenpuree
2 tenen knoflook
2 zoete trostomaten
1 handje verse basilicum
1 tl gedroogde tijm
1 à 2 el balsamicoazijn
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Snijd eerst alle groenten in stukken. Zorg ervoor dat je de uien niet te klein snijdt. De tomaten kun je ook alvast in stukjes snijden.

Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Begin met het bakken van de paprika. Bak deze 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de uien toe en bak weer 3 minuten. Hierna kan de aubergine erbij. Bak deze ook weer 3 minuten, voordat je de courgette toevoegt.

Als de courgette ook 3 minuten heeft gebakken, voeg je de tomatenpuree toe en pers je de knoflook uit boven de pan. Bak even mee, tot de geuren van de knoflook goed vrijkomen.

Voeg dan de tomaten toe, samen met de basilicum, de tijm en de balsamicoazijn. Draai het vuur lager en bak de ratatouille onder constant roeren nog minstens 15 minuten.

Je kunt de ratatouille serveren met een verse baguette, met aardappeltjes, maar ook met pasta! Vooral met fetakaas is het echt heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.