Geroosterde lentegroenten

Dit is waarschijnlijk een iets andere manier van asperges bereiden dan je gewend bent. In plaats van ze te koken of te bakken, roosteren we ze in de oven samen met andere groenten. Doordat de tomaatjes heel sappig worden in de oven, krijgen alle groenten een lekkere zoete smaak. De Parmezaanse kaas maakt het natuurlijk helemaal af!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
500g groene asperges
1 courgette
1 rode paprika
250g champignons
250g cherry tomaatjes
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
5 tenen knoflook
1 el Provençaalse kruiden
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Snijd de houtige uiteinden van de asperges. Snijd de courgette en de paprika in stukken en halveer de champignons en de tomaatjes. Leg alle groenten op de bakplaat en giet er wat olijfolie overheen.

Strooi de Provençaalse kruiden eroverheen met wat peper en zout en meng alles goed om met je handen.

Plet de knoflooktenen met een mes, en leg deze tussen de groenten. Laat het schilletje van de knoflook gewoon zitten!  

Bak de groenten ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten want het kan hard gaan. Strooi de laatste 5 minuten van de baktijd de Parmezaanse kaas over de groenten heen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.