Courgetterolletjes in tomatensaus

Deze courgetterolletjes serveerde ik twee weken geleden met Kerst. Iedereen vond ze lekker! Het is echt een indrukwekkend bijgerechtje, terwijl deze rolletjes heel makkelijk zijn om te maken. Kijk uit dat je de pan met de ricottavulling niet al leeg hebt gesnoept voordat alle rolletjes klaar zijn! De vulling is zo verslavend lekker!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
2 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl gedroogde tijm
3 gedroogde laurierblaadjes
1 fles passata di pomodoro (à 690g)
100g groene pesto
100g spinazie
75g rucola
125g ricotta
2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Begin met het grillen van de courgettes. Schaaf de courgettes in de lengte in plakken met een kaasschaaf. Verwarm een grillpan op het vuur. Besmeer de plakken courgette met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de plakken aan beide kanten ongeveer 3 minuten.

Zet een hapjespan op het vuur voor de tomatensaus. Snipper de ui en fruit deze kort in de hapjespan. Pers de teen knoflook uit en bak kort mee. Voeg de passata toe samen met de paprikapoeder, de tijm en de laurierblaadjes. Laat de saus minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Zet een andere pan op het vuur voor de vulling van de courgetterolletjes. Doe wat olijfolie in de pan en bak de spinazie en de rucola tot deze slinken. Voeg de pesto en de ricotta toe en roer net zolang tot het een mooie vulling geworden is.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Doe de tomatensaus nu in een ovenschaal. Leg ongeveer een eetlepel van de ricottavulling aan een van de uiteindes van de plakken courgette. Rol de plakken op en leg de rolletjes in de tomatensaus in de ovenschaal.

Strooi de Parmezaanse kaas over de rolletjes en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.