Sperziebonensalade en aardappeltjes uit de oven

Een AVG'tje maar dan op z'n Italiaans! Door de Toscaanse carré en de heerlijke sperziebonensalade waan je je helemaal in deze sferen. Echt een heerlijke combinatie! En alsof het nog niet lekker genoeg is, roosteren we de aardappeltjes ook nog eens in de oven. Met deze AVG zit je sowieso goed! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
2 vegetarische Toscaanse carrés (Tivall)
400g aardappelen
1 tl Italiaanse kruiden
250g sperziebonen
1 kleine rode ui
1 tomaat
50g kalamata olijven, zonder pit  
1 handje verse basilicum en/of peterselie  
1 el extra vierge olijfolie
1/2 citroen
Olijfolie
Peper/Zout 


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de aardappels en dep ze droog. Snijd ze in stukken en leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje. Besprenkel met olijfolie, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rooster de aardappels 35 à 40 minuten in de oven.

Bak de Toscaanse carrés in een koekenpan in wat olijfolie.

Snijd de sperziebonen wat kleiner en kook ze 5 minuten. Giet ze af en spoel ze gelijk onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Doe de sperziebonen in een kom. Snijd de tomaat in stukjes en de ui in halve ringen. Halveer de olijven en snijd de basilicum wat fijner. Voeg alles toe aan de sperziebonen, samen met de extra vierge olijfolie en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout en hussel de salade goed door.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.