Broccoli met honing-mosterdvinaigrette en gebakken aardappeltjes
Soms heb je gewoon zin in een hele simpele, maar toch gezonde maaltijd. Een AVG'tje is dan helemaal geen slecht idee! Er komt amper snijwerk bij kijken en je kunt lekker veel groenten opscheppen. Deze broccoli met honing-mosterdvinaigrette is echt heerlijk! Veel lekkerder dan zo'n ongezonde roomsaus uit een pakje. Samen met de krokante aardappeltjes en de vegetarische kipschnitzel zit je gegarandeerd te smullen.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 vegetarische kipschnitzels
1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes (à 450g)
1 stronk broccoli
1 tl mosterd
1 el honing
1 el appelcider azijn
2 el extra vierge olijfolie
Kokosolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Zet een koekenpan op het vuur met wat kokosolie. Laat de olie goed heet worden en voeg dan de aardappeltjes toe. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappeltjes nu 25 minuten. Ik vind het altijd het lekkerst als de aardappeltjes lang gebakken hebben. Dan zijn ze zo mooi krokant!
Bak de vegetarische kipschnitzels in een kleine koekenpan, zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de broccolistronk in roosjes. Je kunt de broccoli kort stomen of blancheren. Zorg ervoor dat de broccoli lekker knapperig blijft. Doe voor de vinaigrette de mosterd, honing en azijn in een schaaltje. Voeg wat zout en peper toe en meng goed door met een lepeltje. Voeg nu rustig de olijfolie toe en roer ondertussen goed door.
Serveer de broccoli met de vinaigrette, de aardappeltjes en de vegetarische kipschnitzels.
Reactie plaatsen
Reacties