Popeye's Pasta
Je ziet tegenwoordig steeds vaker recepten voorbijkomen waarbij de groenten als het ware een beetje stiekem worden toegevoegd. Op Engelse foodblogs noemen ze dit dan "hidden veg". Dit is ook zo'n recept! Er gaat een hele zak spinazie in, maar je proeft er eigenlijk niks van. De pasta is knalgroen en hierom deed hij me een beetje aan Popeye denken... Hij zal trots op me zijn!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
300g volkoren penne
400g groene asperges
1 courgette
1 ui
2 tenen knoflook
1 zak spinazie (à 300g)
250g tuinerwten (uit de diepvries)
1 pakje sojaroom van Alpro (à 250ml)
2 handen verse basilicum
2tl tijm
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden. Snijd de asperges en de courgette in stukken en leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje. Giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met 1 theelepel tijm en wat peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
Voor de super gezonde pastasaus doe je wat olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit deze kort. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee. Voeg dan de spinazie toe, samen met 150g tuinerwten en bak tot de spinazie geslonken is.
Doe de overige tijm, de verse basilicum en de sojaroom in de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en pureer hierna alles in de blender tot een gladde pastasaus. Doe de saus terug in de hapjespan en warm nog even door.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus, samen met de geroosterde groenten en 100g tuinerwten. Roer goed door en klaar ben je! Serveer de pasta met nog wat extra basilicum en wat Parmezaanse kaas.
Reactie plaatsen
Reacties