Mexicaanse Salsa
Deze salsasaus is natuurlijk onmisbaar als je lekker Mexicaans gaat tafelen. Ik serveer hem het liefst bij nacho's samen met wat guacamole. Maar ook in deze fajita's is salsasaus een must! Je kunt salsasaus natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Ik doe dit toch echt liever niet... De salsasauzen uit de supermarkt zitten vaak vol met toegevoegde suikers en daarbij is de smaak een slap aftreksel van deze zelfgemaakte versie. Het enige wat je nodig hebt is een blik tomatenblokjes, een ui, knoflook en wat kruiden. Binnen 3 minuten heb je hem op tafel staan! En dan kan het smullen beginnen...
Voor 1 schaaltje
Ingrediënten:
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 handje verse koriander
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
1 kleine ui
1 limoen
1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1/2 tl komijn
Zout
Bereidingswijze:
Pers de limoen uit. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Je kunt ook een mengbeker met een staafmixer gebruiken. Verwijder wel eerst de zaadjes uit de rode peper. Pureer alles grof tot een lekkere salsasaus.
Reactie plaatsen
Reacties