Fajita's
Ik ben dus echt een enorme fan van Mexicaans eten. Misschien nog wel het meest omdat het voor mij staat voor lekker lang tafelen... Je kunt er gewoon zo veel lekkere dingen bij serveren! Wat dacht je van een schaal nacho's en een glas Sangria? Deze fajita's zijn bij mij favoriet. Of je nu met zijn tweeën bent of met zijn zessen, dit gerecht staat super snel op tafel. Ik serveer er dan het liefst ook allemaal Mexicaanse dips bij. Op deze manier kun je heerlijk met elkaar genieten van al het lekkers op tafel. Het ultieme weekendgevoel!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 portobello's
2 paprika's
3 bosuitjes
1 teen knoflook
1/2 rood pepertje
1 tl gerookte paprikapoeder, 1/2 tl gemalen komijn
1 limoen
Om mee te serveren:
4 kleine tortilla wraps
Geraspte kaas
Zure room
Guacamole, klik hier voor het recept
Salsasaus, klik hier voor het recept
Nacho's
Bereidingswijze:
Snijd als eerst het rode pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Snijd de portobello's en de paprika's in reepjes. Zet een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak het rode pepertje even kort. Voeg de portobello's en de paprika's toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
Pers hierna de knoflook uit boven de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kruiden en het sap van 1 limoen toe en bak nog eens 2 minuten. Breng alles op smaak met peper en zout. Snijd de bosuitjes fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Bak ze nog een laatste minuut mee.
Serveer de Mexicaanse groenten in een wrap met wat geraspte kaas, guacamole, salsasaus en zure room. De nacho's maken er natuurlijk een echt fajitafeestje van!
Reactie plaatsen
Reacties