Gyros van kikkererwten
Laatst vroeg een vriendin mij welke vegetarische gyros ik nu zou aanbevelen. Die van de AH of die van de Dirk? Ik vertelde haar dat ik mijn gyros eigenlijk altijd zelf maak van kikkererwten. Dit is zo ontzettend lekker! Aangezien het daarnaast ook nog eens heel makkelijk is om te maken, besloot ik om een nieuw YouTube-filmpje te gaan uploaden. Het editen heeft even geduurd, maar eindelijk is hier mijn video!
Klik hier als de video niet kunt zien. Vergeet je niet gratis te abonneren op mijn Youtube kanaal! Zo mis je geen enkele video.
Je kunt de gyroskruiden kopen in de toko of gewoon in de supermarkt. Ik kan je mijn recept voor Tzatziki zeker aanraden, maar als je weinig tijd of zin hebt, kun je die ook altijd kant-en-klaar halen. Laten jullie het weten als jullie het geprobeerd hebben? Ik ben te benieuwd!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
4 pitabroodjes
1 blik kikkererwten (à 400g)
3 tl gyroskruiden
1 rode ui
100g snoeptomaatjes
1/2 komkommer
1 zakje gemengde sla (à 100g)
Tzatziki, klik hier voor het recept
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Giet de kikkererwten af en dep ze droog met wat keukenpapier. Doe ze in een mengkom en voeg de gyroskruiden toe, samen met wat olijfolie. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Hussel goed om en leg de kikkererwten op een bakplaat met een bakpapiertje. Rooster ze nu ongeveer 25 à 30 minuten in de oven. Laat de kikkererwten even 5 minuten afkoelen als ze uit de oven komen. Dit maakt ze extra knapperig!
Maak ondertussen de tzatziki volgens dit recept.
Snijd de komkommer in stukjes, snijd de rode ui in halve ringen en halveer de tomaatjes. Bereid de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
Nu kunnen we de gyros gaan samenstellen. Smeer wat tzatziki op een pitabroodje, leg daar de groenten op en eindig met de gyros. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties