Tropische Granola

Elke week maak ik een grote pot vol met granola. Het is mijn favoriete ontbijt! Heerlijk met wat kwark of yoghurt en een goede portie fruit. Aangezien ik elke week granola maak, heb ik inmiddels heel wat variaties op mijn standaard granola verzonnen. Deze tropische granola smaakt naar stranden, palmbomen en vakantie! Gedroogde mango en ananas kun je gewoon bij de biologische winkel kopen. Hier hebben ze meestal wanden vol met allerlei gedroogd fruit. Als je geen cup maatschepjes hebt, kun je ook gewoon een mok gebruiken.

 

Voor 1 weckpot

Ingrediënten:
2 cups grove havermout
1 1/2 cups cashewnoten
1 cup gedroogde ananas
1 cup gedroogde mango
1/2 cup kokosschilfers
1/4 cup honing
1/4 cup zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
1 el vanille extract


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden.

Hak de cashewnoten eventueel wat fijner met een hakmes. Dit kun je ook in de keukenmachine doen.

Meng in een grote kom de havermout, cashewnoten en het vanille extract. Voeg de olie en de honing toe en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Rooster de granola ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel de granola na 25 minuten even om.  

Laat de granola afkoelen en snijd ondertussen de gedroogde ananas en de gedroogde mango in stukjes. Voeg deze toe aan de granola samen met de kokos en hussel alles goed om.

Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel een paar weken bewaren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.