MonChoutaart
MonChoutaart... Ik heb er een echte haat-liefdeverhouding mee. Het is natuurlijk een verrukkelijke taart. O dat zeker! Als kind bakte ik altijd erg graag en deze MonChoutaart had ik al snel onder de knie. Ik had alleen nooit verwacht dat mijn ouders en broertje hem zó lekker zouden vinden... Het is hun favoriete taart geworden. Altijd als ik hen vroeg wat ik moest bakken, of waar ze trek in hadden, was het antwoord: MonChoutaart! Uiteindelijk werd ik er helemaal gek van. Niet wéér een MonChoutaart! Maar ja, ergens snap ik ze ook wel. Die bastognebodem in combinatie met de romige vulling... En dan die kersenvulling erbovenop. Heerlijk! Hieronder deel ik mijn favoriete recept voor MonChoutaart met jullie. Ik heb hem denk ik al honderd keer gemaakt en ik zou er niets aan veranderen. Ik vind hem helemaal perfect zo! En mijn ouders en broertje natuurlijk ook... ;-)
Voor 8 personen
Ingrediënten:
Voor de bodem:
1 pak Bastogne koeken
100g roomboter
Voor de vulling:
200g MonChou
250ml slagroom
100g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
Extra:
1 blik Hak Taart & Vlaaifruit met kersen
Benodigdheden:
Springvorm van 22cm
Keukenmachine (of deegroller en theedoek)
Handmixer
1 steelpannetje
1 grote mengkom
Spatel
Bakpapier
Bereidingswijze:
Bekleed een springvorm van 22cm met een bakpapiertje.
Zet een keukenmachine klaar en verkruimel hierin alle Bastogne koeken. Dit kan ook met een deegroller en een theedoek. Wikkel de koekjes dan in de theedoek en sla ze stuk met een deegroller. Smelt 100g roomboter in een steelpannetje en doe dit bij de koekkruimels in de keukenmachine. Maal de kruimels door tot er een soort nat zand ontstaat. Doe dit mengsel in de springvorm en duw het goed aan met je handen. Zet de bodem even in de koelkast.
Nu kunnen we beginnen met de vulling van de taart. In dezelfde keukenmachine meng je de suiker en de MonChou tot een romig mengsel. Dit kan natuurlijk ook met de hand. Klop in een grote mengkom de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Voeg het MonChoumengsel toe aan de slagroom en meng dit rustig door elkaar met een spatel.
Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem. Zet de taart nu minstens 2 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.
Na 2 uur kun je het vlaaifruit op de taart smeren. Verdeel dit goed over de taart en laat de taart nog 1 uur opstijven in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties